Pe unele femei le doare in p

prob-of-happiness

Pe unele femei le doare in p. Un studiu facut cu peste 32 000 de femei in SUA observa faptul ca 40% din femei declara ca au probleme legate de dorinta sexuala, de libido, de atingerea orgasmului sau ca cat de mult le satisface viata sexuala, dar numai 12% din ele declara ca asta e o problema care le afecteaza viata intr-un fel.

Sfatul meu. Iesiti la alergat. Cati ani ani? 25? 35? 55? 75? Niciodata nu e prea tarziu sa incepi sa alergi. Miscarea fizica iti va face foarte mult bine si incet incet vei ajunge sa gandesti asa cum gandeai la 25 de ani cand erai indragostita, adica foarte pozitiv. Nu ma crezi? Ia si alearga si ai sa vezi. Sa nu iti pese ca va rade vecina sau tot cartierul de tine. Nici nu le raspunde la critici, e treaba lor ce fac cu viata.

Pe cand unele femei au parte de un partener iubitor, doar ca nu (mai) au chef de dragoste, cealalta parte ar vrea sa isi gaseasca disperata unul, dar nu gasesc din varii motive.Nu am gasit niciun studiu despre femeile care au chef de sex, dar nu au cu cine. De ce nu au fost studiate? Pentru ca nu au voce. De obicei le vedem stand cuminti langa femeile care au parte de sex, sau cel putin lumea crede despre ele ca au parte de sex.

Sfatul meu pentru aceasta parte importanta a sexului feminin. Doreste-ti cat mai multe. Crezi ca esti prea batrana sau prea urata ca sa mai ai pretentii? Nu conteaza ce varsta ai sau cum arati, tu sa fii critica cu tine, cu societatea, cu conducatorii. Cere. Vrei sa ai mai mult pamant? Cere. Vrei sa ti-l munceasca cineva pe gratis? Cere. Doar exprimand ce vrei si nu ai vei ajunge cu un pas mai aproape de ce vrei. Si asa cum spunei Constantin Noica, fericirea inseamna sa iti doresti dublu.

Cauzele lipsei de chef este de natura somatica, si tine de balanta sistemelor inhibitorii si excitatorii din organism. Ele sunt in general genetice, insa pot fi si invatate, spune un studiu din Journal of Sex Research. A ignora aceasta problema este insa o problema culturala, corelata cu nivelul scazut de igiena, dar nu numai.

Sunt identificate doua cauze ale lipsei de libido, frica de performanta de nivel scazut si frica de consecintele unei performante sexuale de nivel scazut. Un alt studiu din Archives of Sexual Behaviour anunta rezultate paradoxale: satisfactia cu relatia de lunga durata la femei este determinata in principal de functionabilitatea sexuala, pe cand la barbati depinde si de sanatate si intimitatea fizica. Rezultatele au fost replicate in Brazilia, Germania, Japonia, Spania.

Asadar, avem rezultate contradictorii intre sudii si/sau sondaje de opinie. Unele spun ca multi oameni au probleme sexuale dar ca nu prea conteaza in fericirea in relatie, altele spun ca nu sunt foarte multi cu probleme sexuale, dar ca problemele sexuale sunt cruciale cand vine vorba de satisfactia cu relatia de lunga durata. Ca mai peste tot, conteaza ce metoda s-a folosit in studiu, nu atat locatia studiului.

Ce mi s-a parut foarte interesant a fost graficul din poza. Barbatii in primii ani de relatie sunt mai fericiti ca femeile, iar apoi femeile vor fi mai fericite cam toata viata.

 

Referinte

  1. Heinman, JR; Long, JS, & Smith SN. 2011. Sexual Satisfaction and Relationship Happiness in Midlife and Older Couples in Five Countries. Archives of Sexual Behavior 40:741-753
  2. Janssen, E; Vorst, H; Finn, Peter, & Bancroft J. 2002. The sexual inhibition (SIS) and sexual excitation (SES) scales: I. Measuring sexual inhibition and excitation proneness in men. Journal of Sex Research 39: 114-126

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s