Rețeta succesului în România

Suntem norocoși că trăim într-o eră în care practic nu există subiect nedocumentat de cercetători sau jurnaliști. Roadele lor sunt accesibile pentru oricine are un laptop sau un smartphone. Pentru cei care nu au, există bibliotecile. De ce nu profităm de aceste lucruri și limităm lucrurile pe care le știm la lucruri adevărate?

Fă bine ca argumentele tale să fie bune. Dacă faci o remarcă factuală, trebuie să fie verificabilă într-o sursă editabilă, una care a fost recomandată de oameni cunoscători dar neinteresați, cum sunt editorii, fact-chekerii sau peer – reviewerii.

Când argumentezi moralitatea unui act, ar trebui să arăți cum realizarea acelui act ar satisface un principiu sau crește nivelul unui produs pe care oameni rezonabili deja îl acceptă.

Nu confunda o anecdotă sau o experiență personală cu starea lumii. Doar pentru că ceva ți s-a întâmplat ție sau că l-ai citit în ziar sau pe Internet, nu înseamnă că e un trend. Într-o lume cu 7 miliarde de oameni, aproape orice i se va întâmpla cuiva undeva.

România este ca un copil ușor deranjat psihic, ușor autist, cu ADHD, bullied în liceu de colegi din cauza aspectului fizic, cu traume, dar care încearcă să se mintă că nu are nevoie de ajutor. Zice da la orice, dar apoi înjură în gând pe oricine, arbitrar, via traumele din copilărie. Refuză unica soluție de a merge la psiholog pentru a fi reintegrată în societate și cade pradă psihopaților conduși de la spate de Putin sau Erdogan.

Se iau toate persoanele autoritare si tradiționale, care și-au bătut copiii și partenerii și care nu au fost la psiholg la timp să își trateze traumele din copilarie, toți violenții și adulatorii de ierarhii stricte care se dau influenceri pe la secțiunea de comentarii a marilor ziare și avem rețeta succesului în mai toate profesiile din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s